BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Pages

AKU | INSPIRASI | AKU

Aku Bukan Ben Safwan..Tapi Aku..

Tuesday, October 12, 2010

New Entry About Game

Ok Entry terbaru aku ni nak preview skit psl game yang aku suka main dari aku di alam kanak kanak..
sampai alam aku sekarang..
alam ape eh sekarang..
alam semulajadi..
hehehe..
errmm..
alam remaja..hehe..

ok game yang aku maksud kan tu tentu sekali game

jeng jeng jeng..hehehe..

                                                   THE SIMS 3
           (buh gambar skit bg tgk & bg rsa cemburu skit)

      
woo game ni mmg best oo..
game berkisarkan kehidupan manusia laa kira nyaa..
dari kecil,mningkat ke remaja, dewasa, tua, kawin, dapat cucu, cicit ape lgi, piut..
kira nyaa mcm family tree juga ni..hehehe..


skang ni kluar plak the sims 3 expansion dia..
contoh nyee..

expansion ni..biasa laa nama pun world adventures..so boleh berjalan2 di merata2 dunia laa..
cakap jee world adventures..tapi pegi dkt 3 negara jee..
Egypt, Paris, China tu jee..
wapi ok laa..enjoy..best..

Expension ni pulak pegi kerja..dalam The Sims 1 & 2..bla Sims kita pergi kerja..kita hanya tggu di rumah sja..so..bnyak nyaa rilex permainan ni..
tapi bg The Sims 3 Ambition ni..kita follow dia pergi kerja..no time for rilex..
kerja kita busy skit laa..kna atur schedule dia..

ok setiap keluaran the sims 1, 2 & 3 pasti akan akan ada stuff2 untuk keperluan..
so the sims 3 telah kluar kan 2 stuff,
contoh nyee..


ok high end loft..stuff dia elit skit..bg sims yang kaya raya ni..dan nak hidup cara orang kaya dan penuh dgn perabot alaf2 baru ni boleh laa try perabot2 high end loft ni..tapi bg aku..tak..sbb suma mcm tak logik sgt..hehehe..

fast lane plak..bg sims yang gilakan kereta & motor..
kita boleh laa makeup kan kita punya kereta dan motor..sesuka hati kita..hahaha..
dan best nyaa kita boleh bt rumah kita menjadi petrol pam..tapi bg aku..semak jee buat bagi jadi petrol pam..seraboott dan tak terurus..

hehehe
mmg best game ni..
kalau yang tak pernah mencuba tu ..try cuba laa..
why not cuba benda baru kan..
pasti kan PC & Lappy anda boleh digunakan..

aku sediakan spec bg game ni..if berminat try je..

UNTUK WINDOW XP
  • 2.0 GHz P4 processor or equivalent
  • 1 GB RAM
  • 128 MB Video Card with support for Pixel Shader 2.0
  • The latest version of DirectX 9.0c
  • Microsoft Windows XP Service Pack 2
  • At least 6.1 GB of hard drive space with at least 1 GB of additional space for custom content and saved games
UNTUK WINDOW VISTA
  • 2.4 GHz P4 processor or equivalent
  • 1.5 GB RAM
  • 128 MB Video Card with support for Pixel Shader 2.0
  • Microsoft Windows Vista Service Pack 1
  • At least 6.1 GB of hard drive space with at least 1 GB of additional space for custom content and saved games
 bg aku better dia core 2 duo lagi..lagi best..

hehe..

ps:- try smpai 7 keturunan..hahaha..aku sendiri main pun tak smpai tahap tu..masuk smpai keturunan ke 4 jee.suma mati..kes dia rumah terbakar..hahaha..

2 comments:

fatinmmj said...

strt main game ni drjah 5..hihi..jhtkan..aku..huhu..dlu 2d je..x cnggih mcm skrg..hihih

Ben Safwan said...

try main 3..best..